Obertura de la sucursal a Barcelona, Espanya

Plastic Oceans Europe Avançant en la missió d’acabar amb la contaminació per plàstics.

18 de febrer del 2020 – MALIBU, California, U.S.A. – Plastic Oceans International, una organització sense ànim de lucre basada en Estats Units dedicada a resoldre el problema de la contaminació por plàstics, anuncia avui l’expansió de les seves operacions a Europa amb l’obertura de la seva primera sucursal a Barcelona (Espanya).

Aquest pas ha sigut possible gràcies a l’impuls que Plastic Oceans ha desenvolupat a través de la seva seu a Los Angeles (California) y de les seves sucursals a Vancouver (Canada), Ciutat de Mèxic (Mèxic) i Santiago de Chile (Chile); a més d’organitzacions col·laboradores arreu del món. 

Barceloneta Beach

Coberta de plàstic i altres residus Platja de la Barceloneta, a Barcelona, ​​Espanya.

“Tot i que hem estat actius a Europa durant molts anys, obrir aquesta sucursal ens permet ser molt més efectius en els nostres esforços per desenvolupar els nostres programes allà”, diu Julie Andersen, directora general executiva de Plastic Oceans. “En molts sentits, Europa és el centre del moviment contra la contaminació per plàstics, de manera que té sentit situar-nos a sobre el terreny i millorar la nostra capacitat d’informar, inspirar i incitar al canvi que conduirà a obtenir solucions reals”.

Liderant el càrrec a Barcelona es troba el Mike Bilodeau com a director executiu de Plastic Oceans Europe. Mike va fundar prèviament la ONG mediambiental CoastWize, i ha treballat com a Dive Master, guia d’ecoturisme, i  guardabosc especialitzat en biodiversitat en el Departament de Conservació de Nova Zelanda.

“Europa és un lloc increïble i amb una gran diversitat, per lo que no és d’estranyar que tingui tanta densitat de població i un alt volum de turistes”, diu el Mike. “Però aquest fet ha creat un problema important de contaminació per plàstics i de residus d’ús únic. Plastic Oceans Europe treballarà als barris i amb els governs i les ONGs per incrementar la consciència i acabar amb aquest problema tan preocupant com actual”.

Els esforços es centraran en el Mar Mediterrani, l’Atlàntic Nord i altres sistemes marins i d’aigua dolça del continent, oferint programes centrats en l’activisme, l’educació, la ciència, el cine, i el suport i l’emprenedoria social.

Mike Bilodeau senyala dades reveladores que obren els ulls a la quantitat de feina que queda per fer a Europa:

  • Els europeus generen més de 25 milions de tones de residus plàstics cada any, dels quals només un 40% es reciclen. 
  • Al voltant de 10 milions de tones de plàstic s’aboquen als oceans cada any, i d’aquests, més de mig milió van a parar al Mar Mediterrani.
  • Més de 247 bilions de traces de plàstic es troben flotant al Mar Mediterrani.
  • La contaminació per plàstics costa més de 640 milions d’euros a l’any als països de la costa mediterrània, la qual cosa té un impacte directe en la indústria turística, marítima i pesquera.
Mike Bilodeau, Executive Director of Plastic Oceans Europe

Mike Bilodeau com a director executiu de Plastic Oceans Europe.

“Aquests nombres no són gens encoratjadors”, diu el Mike. “ Però no necessitem cap infografia sofisticada. Un dia qualsevol, caminant per les platges de Barcelona puc veure amb els meus propis ulls l’impacte que la nostra cultura de conveniència està tenint en el planeta. Podem trobar des de cigarrets i embolcalls de llaminadures, fins a palletes de plàstic, tovalloletes humides, tampons i compreses, entre molts d’altres. És un problema relacionat tant amb el comportament humà, com amb la gestió de residus i la falta de coneixement. El meu objectiu és ajudar a canviar això.”

Plastic Oceans Europe farà el seu llançament oficial amb un esdeveniment que tindrà lloc al rocòdrom Sharma Climbing, situat a Barcelona, el dia 26 de febrer del 2020 de 19h a 21h. Es projectaran curts educatius, i es faran xerrades amb ponents que inclouran al propi Mike Bilodeau i a l’icònic Chris Sharma, nou embaixador de Plastic Oceans International. 

Sobre Plastic Oceans International

Plastic Oceans International és una organització sense ànim de lucre, dedicada a resoldre el problema de la contaminació per plàstics. El seu objectiu és canviar el comportament del consumidor, les polítiques corporatives i públiques, i promoure solucions a la crisi global. Cada any es produeixen més de 300 milions de tones de plàstic1, i tot i que aquesta xifra va en augment2, encara no es recicla més del 90%3. Fins a 8 tones de plàstic s’aboquen als oceans cada any, quantitat equivalent a un camió d’escombraries per minut4. Està demostrat científicament que el plàstic contamina l’aire, l’aigua i la cadena alimentaria, amenaçant la salut humana, la vida silvestre i el planeta. Plastic Oceans informa, inspira i incita a l’acció per promoure el canvi a través de pel·lícules constructives i altres continguts digitals, complementats amb iniciatives de promoció, investigació científica, educació i sensibilització.

Per a més informació, visita plasticoceans.org, i troba’ns a Facebook @PlasticOceans, Instagram @plasticoceans, Twitter @PlasticOceansUS i YouTube @PlasticOceansInternational.    

CONTACTES:
Tod Hardin, Director general d’operacions, Plastic Oceans International
+1 (408) 656-3570, tod@plasticoceans.org

Mike Bilodeau, Director executiu, Plastic Oceans Europe
+34 697 21 77 57, mike@plasticoceans.org

###